Клуб 5
0
0,00 лв.
Losd fsdf sd
Твоята количка е празна!
Временно няма наличност
Photo
Video
SKU: 99-1000127858

Дормео Тежко одеяло

Кратко описание

Дормео Тежко одеяло е много по-тежко от обикновените одеяла, защото е с пълнеж от стъклени мъниста. Чрез тежестта си намаля движенията на тялото до минимум. Това помага за намаляване на стреса и влияе положително за подобряване качеството на съня. Функционално и красиво. Изработено от мека като плюш материя. 2 варианта: 4,5(100х150см) и 5,4кг (120х180см).

От 89,90 лв. Нагоре от
Дормео Тежко одеяло
Продуктът не е наличен, свържете се с нас на: 02/80 843 81
Бърз преглед

Дормео Тежко одеяло е много по-тежко от обикновените одеяла, защото е с пълнеж от стъклени мъниста. Чрез тежестта си намаля движенията на тялото до минимум. Това помага за намаляване на стреса и влияе положително за подобряване качеството на съня. Функционално и красиво. Изработено от мека като плюш материя. 2 варианта: 4,5(100х150см) и 5,4кг (120х180см).

Виж повече
Детайли за продукта
 

Одеяло, което ти осигурява комфорт и релаксация

Проучванията сочат, че използването на тежко одеяло може да подобри качеството на съня чрез създаване на усещане за покой и уют, тъй като симулира усещането за прегръдка. Затова често е наричано още „силна прегръдка“. Тази изкуствена прегръдка успокоява нервната система чрез стимулация на парасимпатиковата нервна система. Помага на тялото да се отпусне и да заспиш по-бързо, за да се насладиш на най-пълноценния сън, който тялото ти заслужава.

Равномерно разпределените върху тялото стъклени мъниста в Дормео Тежко одеяло осигуряват допълнителна тежест и успокояващ ефект чрез лек натиск върху цялото тяло. Това засилва производството на хормоните серотонин и мелатонин – наричани още хормони на щастието. Те помагат за повишаване на настроението. Тежкото одеяло повишава усещането за релаксация и освобождава тялото от стреса, гарантирайки ти най-добрия сън.

Лесно за употреба

 • Антистрес одеяло

  Осигурява качествен сън

 • Успокоява тревожността

  Успокоява тревожността

 • Намалява стреса

  Намалява стреса

 • Облекчава умората

  Облекчава умората

10% натиск през нощта = 100% енергия на сутринта

Дормео Тежко одеяло е проектирано да тежи приблизително 10% от общото ти тегло, за да се отпуснеш по естествен начин, симулирайки усещането, че си прегърнат. Предлага се в два размера. Одеялото е идеално за хора от всички възрасти.

Отпусни се след дългия и напрегнат работен ден. Подремни, сгуши се и гледай телевизия или почети книга. Дормео анти-стрес одеялото не е само за сън през нощта – то ще внесе спокойствие, комфорт и уют по всяко време на денонощието.

Висококачествени материали за дълготраен комфорт и грижа

Тежкото одеяло на Дормео е основно функционално, но може да бъде и декоративно. То е изработено от красив сив плюш и от двете страни. Пълнежът, който осигурява основната функция – тежестта, се състои от стъклени мъниста без BPA. BPA е познат още като Бисфенол А. Той е класифициран в ЕС като вещество, което има токсични ефекти върху човешката репродуктивна способност.

 • Плюш с капитонаж

  Устойчив шев и 6 ушички за закрепяне

  Одеялото е с плътни шевове, които предотвратяват изпадането на пълнежа. Чрез ушичките в ъглите закрепяш одеялото към твоята завивка, за да не се плъзга и да не пада.

 • Пълнеж от стъклени мъниста

  Пълнеж от хиляди висококачествени, стъклени мъниста

  Миниатюрният стъклен пълнеж ти гарантира меко усещане, когато се движиш и въртиш.

 • Капитониран дизайн

  Капитониран дизайн

  Плътният капитонаж поддържа стъклените топчета на място, за да се предотврати движението и шума, докато си почиваш, като в същото време осигурява равномерно разпределение на стъклените мъниста във всеки джоб.

Поддръжка

Препоръчваме професионално химическо почистване. Силно препоръчително е одеялото да се постави в плик за завивка, за да се предпази и да се гарантира по-лесна поддръжка.

Ефекти на тежкото одеяло

Тежките одеяла помагат за по-добър сън по следния начин:

 • по-дълбок сън – натискът от тежестта на одеялото имитира усещането за прегръдка, за да повиши нивото на мелатонин, който, от своя страна, подобрява качеството на съня.
 • успокоява – повишава нивата на серотонин, повишава усещането за покой и намалява активността на нервната система.
 • намалява тревожността и стреса
 • Помага за по-бързо заспиване и спокоен сън през цялата нощ.

Съвети:

 • Не се препоръчва употребата на одеялото от деца с тегло под 38,5 кг.
 • Никога не използвайте мокро; нито върху или в близост до вода.
 • В случай на трайна повреда уверете се в правилното изхвърляне на продукта в съответствие с местните закони.
 • Въпреки че продуктът е проверен, използването и последствията са изцяло отговорност на потребителя.

Д-р Изидор Иванович, физиотерапевт, за ползите от Тежкото одеяло

Тежкото одеяло има много успокояващ ефект върху тялото, тъй като създава усещането за силна прегръдка - като в корема на майката. Това усещане за гравитация естествено задейства дълбоки рецептори в нашето тяло, които впоследствие повишават нивата на допамин и серотонин в мозъка. Това са хормони, които ни карат да се чувстваме добре, и двата са много важни за отпускането на тялото.

 

Д-р Изидор Иванович

Прочети повече за Дормео Тежко одеяло в нашите статии:

Техническа информация Погледни състава, материалите и други технически специфики, които ще поглезят краката ти.
Filling 92 % стъклени мъниста; 8 % полиестерни влакна
Покритие 100 % полиестер
Програма Dormeo всекидневна
допълнителни възможности 120x180 см, тегло: 5,4 кг

Клиентско мнение (0 Ревю(та))

Все още няма мнения за този продукт...

Как ще оцениш този продукт? *

1 1 звезда
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Консултация по телефон
x
Имаш нужда от помощ?

Нашите консултанти са готови да отговорят на въпросите ти за всички продукти, към които имаш интерес. Може да се свържеш с нас на тел.:

02/80 843 81